Известие

Collapse
No announcement yet.

Смених си хидравличната помпа сам!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смених си хидравличната помпа сам!

Колеги не било толкова сложно да си смениш хидравличната помпа,просто е малко по сложна процедурата но на полеви условия и подръчен инструмен за 2 дена и работата става.А в сервиза ми поискаха скромната сума от 250 лева!Не ги е срам и още 50 да ми зацепили ремъка!Тапаци-с извинение но е така.Значи процедурата е следната развивате ролката на помпата преди да се свали ремъка понеже самата помпа излиза назат от планката след което сваляте ремъка,отстранявате 2те ролки ,,оптяжна и паразитна'' развивате генератора от 2та болта които единия е 19 а другия 17 мисля 4е беше и бадете подготвени за контра ключове понеже болтовете са със гайки отзадния край.Сваляте казанчето на маслото за хидравликата и от там се бърка до от зад да хванете контра с ключовете захваштате ангренажния ремък със миши опашки или скоби както им се вика бележите на коляновия вал със коректор или бял маткер то4но положение и сваляте ролките пак оптяжна и паразитна.От тук нататък ви остава да развиете планката на която се държи генератора и хидравличната помпа и издърпате към вас и ето помпата е аут слагате новата и същата процедура на обратно.смяна на маслото ,обезбъздушаване на хидравликата с волана на ляво и на дясно при работещ мотор и пей сърце.Ако на някой не му е станало ясно как става може да ми пише на лично.Но да кажа голям зор си е,не очаквах чак толкова.Ето малко снимков материал:
    Ако модераторите сметнат темата за полезна дая направят важна.Благодаря.
    Attached Files
    Last edited by aleksander nikolaev; d.m.y г., 01:11.
    Alfa Romeo 1.8 16v Twin Spark+

Това с бележенето само на ремъка ми се вижда малко някак си нещо..!!!!......
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

И после като опънеш ремъка и центровката ти отива подяволите.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

И на мен с ремька ми се струва малко странно но иначе евала за труда.
        0888515205

Comment

Не случайно шайбите на валовете са раздвижни.

Comment

Колеги помислете мало ремака няма каде да ходи няма никакъв ход както се жийда на снимката а доло е белязан от двете страни и засечен със ролката на коляновия вал дори и да мърда какво от това то си идва пак на същото положение или с дже думи както си е бил зацепен.

Comment

Първоначално публикувано от aleksander nikolaev Покажи съобщение
              Колеги помислете мало ремака няма каде да ходи няма никакъв ход както се жийда на снимката а доло е белязан от двете страни и засечен със ролката на коляновия вал дори и да мърда какво от това то си идва пак на същото положение или с дже думи както си е бил зацепен.
              Щом ти харесва няма проблем. По принцип си прав.

Comment

Колега въпроса е не дали ми харесва а давам лесен пример за демонтаж и монтаж на хидравлична помпа.А и колата е запалена и върви както преди така че този начин е изпитан и не само от мен а и от други колеги.Не карам никой така да прави които му се дават толкова пари за подмяна на помпа нека ги даде хамалогията е голяма.

Comment

Първоначално публикувано от aleksander nikolaev Покажи съобщение
                  Колега въпроса е не дали ми харесва а давам лесен пример за демонтаж и монтаж на хидравлична помпа.А и колата е запалена и върви както преди така че този начин е изпитан и не само от мен а и от други колеги.Не карам никой така да прави които му се дават толкова пари за подмяна на помпа нека ги даде хамалогията е голяма.
                  Мда, ако не го изкарваш от шлиците надали ще има ядове, но ако преди да го закрепиш и бележиш ако се изплъзне за малко става шоу......иначе и така става.....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                    Мда, ако не го изкарваш от шлиците надали ще има ядове, но ако преди да го закрепиш и бележиш ако се изплъзне за малко става шоу......иначе и така става.....
                    Е колега тук си много прав не е за секи тази работа но пак казвам бележи се сичко на събрано положение.

Comment

Поздравления за ентусиазма и труда.Мисля, че смисъла на форума е точно това - кой с каквато хитринка да бъде полезен на колегите които имат желание да човъркат сами по колите си.
                      Благодаря и успех!
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 1.6 16V Twin Spark
                      .:: My PRECIOUS ::.

Comment

ееее браво бе Сашо , тва в Варна на плажа ли го направи
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD `99 ex, new GTV 2.0 '97

Comment

Първоначално публикувано от t0ny Покажи съобщение
                          ееее браво бе Сашо , тва в Варна на плажа ли го направи
                          ХАХАХАХАХАХА абе близко бях до плажа ама ми се размина иначе тена е гарантиран.

Comment

Само за сведение(ако се разровите ще намерите и темата в която се дискутира смяна на хидр. помпа) на 4- ти януари си смених сам хидравличната помпа в един гараж за около 4 часа и то без да откачам ангренажи и т.н. Единствено е добре някой да ти придържа ремъка отгоре когато го монтираш. Това със ангренажните ремъци е абсурдно.
                            А може би 1,8 двигателя е нещо коренно различен от моя 2,0.
                            Не е нужна да разглобявате цялата кола за да си смените крушката на фара!!!!
                            Last edited by fiore; d.m.y г., 19:41.
                            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                              Само за сведение(ако се разровите ще намерите и темата в която се дискутира смяна на хидр. помпа) на 4- ти януари си смених сам хидравличната помпа в един гараж за около 4 часа и то без да откачам ангренажи и т.н. Единствено е добре някой да ти придържа ремъка отгоре когато го монтираш. Това със ангренажните ремъци е абсурдно.
                              А може би 1,8 двигателя е нещо коренно различен от моя 2,0.
                              Не е нужна да разглобявате цялата кола за да си смените крушката на фара!!!!
                              Колега обясни ми само как я извади от толкова тясно място дето от нкаде не можеш и пръста си да набуташ че ми е малко трудно да си го обясня? А и магарето от доло е толкова голямо и пречи и картера е издължен назад с още една добавка.Много ми е интересно как си успял?

Comment

Working...
                              X